Du som bor i Libanon och ansöker om uppehållstillstånd får kontakta den svenska ambas­saden i ett annat land

Ambassadkansliet i Beirut är för närvarande stängt för besökare. Alla bokade besök har bokats av och personer som påverkas har fått information om att vända sig till andra svenska ambassader eller generalkonsulat i regionen.

På grund av det försämrade säkerhetsläget i regionen har den svenska regeringen bestämt att tillfälligt omlokalisera personalen på den svenska ambassaden i Beirut, Libanon.

Ansökan om uppe­hålls- och arbets­till­stånd

Du som bor i Libanon och vill ansöka om arbetstillstånd, uppehållstillstånd för studier eller uppehållstillstånd för att bo med en familjemedlem i Sverige kan ta kontakt med ambassaden i Amman, Jordanien. Du som är statslös palestinier och bor i Libanon ska däremot ta kontakt med den svenska ambassaden i Kairo eller generalkonsulatet i Istanbul.

Hitta kontaktinformation till svenska ambassader och generalkonsulat på www.swedenabroad.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Väntan på uppe­hålls­till­stånds­kort

Du som har haft kontakt med ambassaden i Beirut och väntar på ett uppehållstillståndskort för att kunna flytta till Sverige kommer att få information om hur du ska få ditt kort.