Boende i Libanon får resa till andra länder för att besöka svenska ambassaden

Ambassadkansliet i Beirut är för närvarande stängt för besökare och det bedrivs för tillfälligt inte någon migrationsverksamhet på plats i Beirut. Bokade besök har bokats av och de berörda sökande har hänvisats till andra ambassader eller generalkonsulat i regionen.

På grund av det försämrade säkerhetsläget i regionen har den svenska regeringen bestämt att tillfälligt omlokalisera personalen på den svenska ambassaden i Beirut, Libanon.

Ansökan om visum

Bosatta i Libanon som ska ansöka om visum för besök upp till 90 dagar hänvisas till VFS Global i Jordanien, Saudiarabien, Förenade Arabemiraten, Egypten eller Turkiet.

VFS Global är en extern tjänsteleverantör som tar emot ansökningar om Schengenvisum, men det är den svenska ambassaden eller generalkonsulatet i dessa länder som beslutar om visum.

Läs mer om VFS Global. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ärenden om uppe­hålls- och arbets­till­stånd

Ärenden som rör arbetstillstånd, uppehållstillstånd för studier eller uppehållstillstånd för att bo med en familjemedlem i Sverige hänvisas till ambassaden i Amman, Jordanien. Undantagsfall är statslösa palestinier bosatta i Libanon som ska ta kontakt med den svenska ambassaden i Kairo eller generalkonsulatet i Istanbul.

Hitta kontaktinformation till svenska ambassader och generalkonsulat på swedenabroad.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

De som har haft kontakt med ambassaden i Beirut och väntar på ett uppehållstillståndskort för att kunna flytta till Sverige kommer bli kontaktade för att få information om sitt kort.